Život

Highlighty týždňa: Pokémoni sú späť. V ktorej krajine hru zakázali?

"Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od svojho uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku."

Webmagazin.sk/TASR, 18. júla 2016 14:00
Hra Pokémon Go. Foto: TASR/AP
Kuvajtské ministerstvo vnútra varovalo užívateľov novej hry pre smartfóny nazvanej Pokémon Go pred fotografovaním akýchkoľvek významných vládnych, vojenských či bezpečnostných zariadení emirátu. Hoci v krajinách Perzského zálivu nie je hra Pokémon Go oficiálne dostupná, mnohí si ju tam stiahli z internetu. Pokémon Go je hra vo virtuálnej realite, ktorá sa stala senzáciou od svojho uvedenia na trh začiatkom júla, stihla však už vyvolať aj kritiku - hráči sa pri nej totiž potulujú v rizikových oblastiach skutočného sveta len preto, aby splnili úlohy hry.

Divadlo Nová scéna získalo tri ceny na festivale v Južnej Kórei


Bratislavské Divadlo Nová scéna dosiahlo na Svetovom muzikálovom festivale v juhokórejskom Daegu úspech - s pôvodným slovenským muzikálom Madame de Pompadour získalo v konkurencii divadiel z celého sveta tri ceny. Ide o cenu poroty za najlepšiu inscenáciu festivalu, Sisa Sklovska ako predstaviteľka madame de Pompadour dostala cenu za najlepší ženský herecký výkon a Ján Mistrík cenu za najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej postave Voltaira.


Renomovaný maďarský spisovateľ Péter Esterházy prehral boj s rakovinou


Jeden z najuznávanejších maďarských spisovateľov súčasnosti Péter Esterházy zomrel vo veku 66 rokov. Autora sužovalo nádorové ochorenie pankreasu. Autor informoval verejnosť o svojom vážnom ochorení vlani v októbri. Autor, ktorého viaceré diela sa dočkali filmovej adaptácie, bol laureátom celého radu prestížnych maďarských i zahraničných cien a vyznamenaní.

Priateľka Micka Jaggera čaká dieťa, bude to už jeho ôsme


Mick Jagger Foto: TASR/AP
Súčasná priateľka frontmana skupiny Rolling Stones Micka Jaggera čaká dieťa. Pôjde už o ôsmeho potomka 72-ročnej rockovej legendy. Jagger je už otcom siedmich detí - Georgie, Jamesa, Jade, Elizabeth, Lucasa, Karis a Gabriela -, ktorých vek sa pohybuje od 45 po 17 rokov. Okrem toho je Jagger aj dvojnásobným starým otcom.

ODPORÚČAME AJ:
Na Cypre odkryli dedinu starú 11.000 rokov
Koža si časté spálenie pamätá: Môže prepuknúť do onkoochorenia
Trópy treba pri výbere dovolenky s malými deťmi zvážiť
Pri výbere dovolenky rozhoduje cena, more a bezpečnosť

Komentáre