Život

Highlighty týždňa: Nové princiatko pre Britániu a horiace autá u nás

"Malý princ George oslávi svoj prvý rok. Ako oneskorený narodeninový darček dostane pravdepodobne súrodenca. Na Slovensku blízko Sládkovičova zhorelo v nedeľu takmer 50 áut. Pozrite si VIDEO."

Veronika Rosputinská, 21. júla 2014 6:00
Kráľovská rodina počas návštevy Austrálie. Foto: TASR/AP Photo


Britská kráľovská rodina je doma v Anglicku veľmi populárna, obzvlášť „mladý párik“ Kate a William, ktorým sa pred rokom narodilo prvé dieťa, princ George. Ten sa hneď stal miláčikom národa a vzbudil takú pozornosť médií, akú sa nepodarilo spustiť žiadnemu inému kráľovskému potomkovi v Európe. Kto z vás počul o malej Estelle (dcéra švédskej princeznej Victorie) či Josephine (tretie dieťa dánskeho korunného princa Frederika)?

Princ George už zajtra oslávi svoje prvé narodeniny. Pri tejto príležitosti mu priestor venoval dokonca americký časopis, Vanity Fair, a to hneď svoju titulnú stranu, na ktorej je malý následník trónu spolu s rodičmi. Autorka sa snažila priniesť pohľad na mladú rodinu, so všetkými radosťami, ale aj starosťami, ktoré s príchodom dieťaťa akosi súvisia.

Prvý oficiálny portrét malého britského princa. Foto: TASR/AP Photo
Kate jej údajne prezradila aj to, že prežívala veľký stres najmä z tlaku médií. Tie najprv striehli na malého princa, neskôr sa zamerali na Kate a už pár mesiacov po pôrode sa predbiehali v informovaní o jej ďalšom tehotenstve. To pred pár dňami potvrdila Jessica Hayová, bývalá spolužiačka vojvodkyne, ktorá rovnako informovala pred narodením princa Georga. Informáciu dokonca poskytla tomu istému austrálskemu periodiku.

Palác zatiaľ informácie nekomentoval, podľa Hayovej ich však potvrdili viacerí priatelia dvojice a dôkazom je údajne aj zaoblená tvár a zmenený účes mamičky Kate. Britské stávkové kancelárie si bez ohľadu na relevantnosť informácií mädlia ruky, domáci začali vsádzať na to, kedy palác oficiálne oznámi tehotenstvo vojvodkyne. A potom príde na rad pohlavie potomka, jeho meno, termín pôrodu či mená krstných rodičov...

Tešíme sa zo Sagana


Slovenské médiá aj cyklistickú verejnosť v posledných dňoch zaujíma Peter Sagan, ktorého meno sa skloňuje hádam z každej strany. Aj v súvislosti so spomínanou vojvodkyňou Kate, ktorú údajne počas ich stretnutia počas odovzdávaní ocenení po úvodnej etape Tour de France očaril.

William, Kate a Harry na Tour de France



Omnoho viac ako úsmevy britskej aristokratky nás však tešia úspechy mladého slovenského cyklistu. V nedeľňajšej 15. etape obsadil Sagan tretie miesto v špurte pelotónu a do boja o zelený dres si pripísal ďalších 11 bodov. Predbehli ho iba Mark Renshaw a Bryan Coquard.

Celkovo možno Saganovu účasť na Tour hodnotiť viac ako pozitívne. Už deväťkrát sa umiestnil v najlepšej päťke – štyrikrát bol druhý, trikrát štvrtý, raz piaty a v nedeľu tretí. V súťaži o zelený dres má náskok už 176 bodov.

Horiace autá


Z kategórie VIDEO dnes siahneme do iného, ako veselého súdka. V nedeľu večer sociálnymi sieťami začalo kolovať video, na ktorom vidieť takmer 50 áut v plameňoch. Nešťastie sa stalo vo Vincovom lese neďaleko Sládkovičova a obeťami boli majitelia vozidiel z okolia Nitry, Bratislavy, Trnavy či Levíc. Pravdepodobne išlo o autá kúpajúcich sa, keďže na videu je väčšina ľudí práve v plavkách. Na Youtube video umiestnil Štefan Dudás, ktorý k nemu pridal aj krátky sprievodný text.



ĎALŠIE ČLÁNKY:


Štýlová vojvodkyňa Kate pobúrila mamičky po celom svete
Zomierajúca kráľovná, tehotná Kate a Schumacher
Čaká princa Harryho svadba a príprava na dieťa?
Každý deň v novom šate! Vojvodkyňa Kate je na Novom Zélande očarujúca
Kate Middleton, módna ikona budúcich mamičiek
Nová módna ikona? Malý princ George rozpútal šialenstvo
Poznáme najlepšie oblečené celebrity! Rebríčku kraľuje pôvabná Kate

Komentáre