Život

Tieto komediálne seriály žnú úspechy, poznáte ich?

"Mali ste v práci alebo škole zlý deň? Pozrite si tipy na komediálne seriály, ktoré vám pomôžu zabudnúť na všetok stres."

Veronika Rosputinská, 22. septembra 2013 6:00
Televízory Philips Ambilight a žiarovky Hue Foto: Philips
S komediálnymi seriálmi sa v posledných rokoch roztrhlo vrece. Kvantá ich vznikajú v Amerike, Británii aj všade po svete. Urobiť zoznam tých najlepších je v podstate nemožné, keďže vkus každého je iný. Pre vás sme si dnes pripravili zoznam tých, ktoré čitatelia portálu Kinema.sk zvolili za najlepšie nekáblové komediálne seriály roka 2012.

The Big Bang Theory


Seriál The Big Bang Theory sa pravidelne umiestňuje na popredných priečkach všetkých možných seriálových rebríčkov. Z čitateľov Kinemy za tento seriál hlasovalo 44 percent. Americký sitkom mapuje život štyroch mladých fyzikov a viacmenej si z neho uťahuje. Podobne ako z celej nerdovskej subkultúry.



Sheldon, Leonard, Howard a Rajesh sú vykreslení ako múdri jedinci, ktorí sa zaujímajú o netradičné veci ako kvantová fyzika, no s ich sociálnymi kontaktmi je to horšie. Ich život obráti naruby krásna blondína Penny, ktorá je ich absolútnym protipólom. O vtipné situácie nie je núdza.

How I Met Your Mother


Seriál How I Met Your Mother žne úspechy už od roku 2005, keď vyšla jeho prvá časť. Doteraz bolo odvysielaných celých osem sérií a o pár dní štartuje deviata, ktorá by mala byť finálnou. Z čitateľov Kinemy je fanúšikom tohto seriálu 18 percent, čo je oproti víťazovi The Big Bang Theory pomerne veľký rozdiel.



Hlavný hrdina, Ted Mosby, je romantik a idealista, ktorý verí v „tú pravú“ a lásku na celý život. Svojim dvom deťom rozpráva príbeh o tom, ako stretol ich mamu. Trvá mu to celých osem sérií, v ktorých zažíva vtipné aj neuveriteľné zážitky so svojimi štyrmi priateľmi, spolužiakom z vysokej školy Marshallom, jeho snúbenicou a neskôr manželkou Lily, tajomným zvodcom žien Barneym a Robin, televíznou moderátorkou pôvodom z Kanady, do ktorej sa Ted v úvodných častiach bláznivo zamiluje. Na veľmi dlhý čas sa Robin stala „tou pravou“, ale nie všetko je tak, ako na prvý pohľad vyzerá.

2 Broke Girls


Seriálu 2 Broke Girls fandí spomedzi čitateľov Kinemy o percento menej ľudí ako predošlému. Je to možno trochu prekvapivý úspech, keďže v zahraničí má čitateľské ratingy podstatne slabšie ako ostatné seriály tejto pätice.



Príbeh dvoch newyorských čašníčok snívajúcich o vlastnej kaviarničke je pomerne nový. Vysielať sa začal v roku 2011 a o pár dní je plánovaná premiéra prvej časti tretej série. Hlavnými hrdinkami sú Max pochádzajúca z chudobnej rodiny a Caroline, boháčka, ktorá sa pre otcove špinavé obchody ocitla na mizine. Túto dvojicu dopĺňajú majiteľ bistra Han, ukrajinský kuchár Oleg a milovníkov sérii Prci, Prci poteší legendárna „Stiflerova máma“ v úlohe susedky.

Two and Half Men


Seriál Two and half Men je na Slovensku stále pomerne populárny, z čitateľov Kinemy mu fandí 12 percent. V Amerike na obľube výrazne poklesol, odkedy zmizla postava ikonického Charlieho a nahradil ho miliardár Walden Schmidt, ktorého hrá Ashton Kutcher. Sledovanosti nepridal ani fakt, že sa na obraze čoraz menej ukazuje „polchlap“ Jake, ktorého tvorcovia seriálu poslali do armády.



Seriál má stále čo ponúknuť, ale slávu, akú dosahoval za čias Charlieho Sheena sa mu už pravdepodobne prekonať nepodarí. Ktovie, možno prekvapí jedenásta séria, ktorá tiež štartuje o pár dní.

Modern Family


Seriál Modern Family získal od čitateľov Kinemy najmenej hlasov, páči sa iba deviatim percentám. V zahraničí je však veľmi populárny, na portáli IMDb.com má divácky rating 8,6 z desať a jeho popularita stále stúpa. Jedna z jeho hrdiniek, Sofía Vergara, ktorá hrá charizmatickú Kolumbijčanku a nevlastnú mamu dvom dospelým približne vo svojom veku, sa stala najlepšie zarábajúcou televíznou herečkou. Za rok sa jej podľa magazínu Forbes podarilo zarobiť takmer 23 miliónov eur.



Seriál je, ako naznačuje názov, o modernej rodinke, na čele ktorej stojí úspešný podnikateľ Jay Pritchett so svojou manželkou, spomínanou Sofíou, v seriáli Gloriou. Okrem nich tu vystupujú dve Jayove deti, dcéra s tromi vlastnými deťmi a syn, gay, ktorý si so svojím partnerom práve adoptoval vietnamské dievčatko. A aby toho nebolo málo, jedno dieťa si z Kolumbie priniesla aj Gloria. Určite je vám jasné, že v tejto rodinke zábava nechýba.

Komentáre