Život

Ktoré recepty vyhľadávajú Slováci najčastejšie?

"Čo budeme dnes variť? Večná otázka, na ktorú často hľadáme odpoveď, keď sme už vyčerpali tradične sa opakujúci domáci repertoár."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 23. februára 2017 18:33 Ak hľadáte inšpiráciu, máme pre vás skvelý tip – kliknite na https://kuchynalidla.sk/.
Nájdete tam mnoho chutných receptov od známych šéfkuchárov, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Týchto päť receptov vyhľadávali návštevníci stránky v roku 2016 najčastejšie. Vyskúšajte ich!
Krémová tekvicová polievka Foto: Lidl

Pre mnohých z nás je neodmysliteľne prvým chodom jedálneho lístka chutná polievka. Krémová tekvicová polievka je skvelá v tom, že príjemne zahreje najmä v chladnejších dňoch a naopak v teplejších zasa osvieži a zasýti, keď ju servírujeme len jemne zohriatu. Najchutnejšia je z tekvice hokkaido a jej prípravu zvládne aj začiatočník. Celý postup aj s potrebnými surovinami nájdete TU.
Cesnaková polievka Foto: Lidl

Klasickú Cesnakovú polievku jednoducho milujeme. Preto nesmie chýbať ani medzi piatimi top receptami na kuchynalidla.sk. V rôznych regiónoch Slovenska ju pripravujú podľa tradičných receptov starých materí. Varia ju s chlebom, zemiakmi, krémovú, ale aj číru. My vám ponúkame jednoduchý, veľmi chutný recept, hotový doslova za pár minút. Všetko, čo k nemu budete potrebovať, nájdete TU.
Pizza so šunkou a salámou Foto: Lidl

Pizza v sa v slovenských kuchyniach tak udomácnila, že pomaly ju prestaneme považovať za taliansku špecialitu. Ochutnali ste už pizzu s bryndzou, oštiepkom alebo so smotanou a kôprom? Ktovie, čo by na takéto kulinárske experimenty povedali Taliani... Radšej ich nebudeme pokúšať a ponúkneme vám recept, ktorého základom je tenučké chrumkavé cesto. Pizzu so šunkou a salámou ocení každý a postup s ingredienciami na jej prípravu nájdete TU.
Špagety s omáčkou Bolognese Foto: Lidl

Špagety s omáčkou Bolognese tiež patria k našim obľúbeným jedlám. Sú ľahké, chutné, môžeme si ich dopriať na obed i večeru. Skrátka, špagety „môžeme“. A máme pre vás recept aj na pravú domácu taliansku omáčku Bolognese s čerstvými paradajkami a mletým mäsom. Jej príprava síce trvá trošku dlhšie, ale určite stojí zato a ocenia ju všetci, ktorým tradičnú taliansku pochúťku ponúknete. Celý postup a suroviny nájdete TU.
Bravčovú panenku v lístkovom ceste Foto: TASR

Ak hľadáte recept na trošku slávnostnejšie menu – vyskúšajte Bravčovú panenku v lístkovom ceste. Možno to na prvý pohľad vyzerá trošku náročne, ale nie je to tak. Túto výnimočnú pochúťku, ktorá pôsobí aj na tanieri mimoriadne slávnostne, pripravíte celkom jednoducho. Postup a suroviny na jej prípravu nájdete TU.

Komentáre