Život

LIDL má na Slovensku už 127 predajní

"V poradí 127. predajňu otvoril Lidl v pondelok 6. februára v Spišskej Novej Vsi."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 6. februára 2017 18:01
Pásku na fotke strihá primátor SNV (vľavo) a obchodný riaditeľ Lidl (vpravo) Foto: Lidl Slovenská republika
Sieť predajní spoločnosti Lidl na Slovensku sa rozrástla na 127, v pondelok 6. februára otvoril obchodný reťazec svoju druhú filiálku v Spišskej Novej Vsi. Ide o technologicky i vizuálne najmodernejšiu predajňu. Prvý takýto projekt realizoval Lidl na Slovensku v Novej Dubnici a získal zaň medzinárodne uznávaný ekologický certifikát BREEAM v stupni „very good“.

Lidl na Slovensku v 127 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 3800 ľudí. Diskontný reťazec na jeseň 2016 zvýšil všetkým zamestnancom predajní a skladov logistických centier mzdy v priemere o 20 percent, alebo inak povedané o viac ako 130 €. O dôvod viac rozhodnúť sa pre Lidl ako svojho budúceho zamestnávateľa majú aj uchádzači o prácu, nástupné platy pre tieto pozície sa totiž zvýšili o 23%. Ďalšie zvýšenie platov je plánované od 1. marca 2017. Tentokrát bude plošné a v priemere pôjde o viac ako 5%.
Foto: Lidl Slovenská republika

Ekologická a moderná
Nová predajňa v Spišskej Novej Vsi je v poradí šiestou, ktorú Lidl na Slovensku predstavil v rámci svojho najmodernejšieho konceptu. Ten ponúka hneď niekoľko benefitov pre zákazníkov i zamestnancov. Podčiarkuje tiež jednu z nosných charakteristík tohto diskontného reťazca – ohľaduplnosť k životnému prostrediu. Nové predajne sú vybavené pokročilými technológiami, ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení, úsporné LED svietidlá v celom objekte či chladiarenské zariadenia obsahujúce chladivo na prírodnej báze. Na parkovisku sú pre zákazníkov pripravené aj nabíjacie stanice pre e-bicykle a e-automobily.
Filiálka, ktorá sa nachádza na Duklianskej ulici, má rozlohu predajnej plochy 1200 m2. Pre nakupujúcich je pripravených 97 parkovacích miest, z toho 4 sú vyhradené pre telesne postihnutých. Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece.

Zákazníci ocenia predovšetkým širšie uličky, vďaka čomu bude nákup v Lidli ešte pohodlnejší. Predajne sú tiež vzdušnejšie a presvetlenejšie. Veľkým pozitívom sú aj zákaznícke toalety s prebaľovacími pultami a väčšie parkovacie miesta. „Ide o najmodernejšiu predajňu v portfóliu Lidl, jej výstavba trvala päť mesiacov. Z pohľadu zákazníkov je vzdušnejšia a presvetlenejšia. Zároveň ponúka aj vyšší komfort pre našich zamestnancov – ich priestory sú umiestnené na poschodí a nachádzajú sa v nich aj sprchy či školiaca miestnosť. V tejto predajni nájde uplatnenie viac ako 30 zamestnancov,“ uviedol Róbert Flachbart, obchodný riaditeľ spoločnosti Lidl Slovenská republika. Na slávnostnom otvorení novej predajne sa zúčastnil aj primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný, ktorý povedal: „Som veľmi rád, že obyvatelia sídliska Západ majú k dispozícii dôstojné nákupné priestory. Verím, že Lidl bude mať v tejto predajni veľa spokojných zákazníkov.
Foto: Lidl Slovenská republika

Lidl podporí tri základné školy
Pri príležitosti otvorenia novej predajne podporí obchodný reťazec žiakov troch základných škôl. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 50 centov na športové a pedagogické pomôcky pre ZŠ Komenského, ZŠ Nad Medzou a ZŠ Nejedlého. „Je to nasledovania hodný príklad, kedy aj súkromný sektor podporuje a pomáha zlepšovať výchovno-vzdelávací proces a záleží mu na skvalitnení nielen dostupnosti služieb pre širokú verejnosť v oblasti obchodu, ale aj na zlepšení podmienok vzdelávania mladej generácie,“ uviedol Peter Kresťanko, riaditeľ ZŠ Komenského.

Komentáre