Život

McDonald's oslavuje 20 rokov svojho pôsobenia na Slovensku

"Spoločnosť McDonald's v utorok 13. októbra oslávi 20 rokov svojho pôsobenia na Slovensku. Pri tejto príležitosti plánuje prinášať na svoj jedálny lístok viac lokálnych slovenských výrobkov."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. októbra 2015 15:36
Foto: TASR/AP
Aktuálnym narodeninovým darčekom pre slovenských zákazníkov je “Maestro Oštiepok” od spoločnosti Liptov z Liptovského Mikuláša. Na dnešných oslavách v Bratislave predstavil ďalšiu filozofiu reťazca reštaurácií rýchleho občerstvenia generálny riaditeľ McDonald's pre Českú republiku a Slovensko Tomasz Rogacz. Dvadsať rokov pôsobenia na Slovensku je pre neho samotného jedným veľkým úspechom.

"Za celý čas sa nám darilo a stále darí zvyšovať počty zákazníkov. Zajtra to bude presne 20 rokov, čo sme v Banskej Bystrici otvorili svoju prvú reštauráciu. Odvtedy sa otvorili ďalšie, po celom Slovensku máme 30 reštaurácií v 12 mestách. Za tú dobu sme sa usilovali zlepšovať aj existujúce prevádzky, prinášali sme nové koncepty, napríklad raňajkové menu," priblížil Rogacz. Ponúknuť zákazníkovi občerstvenie v najvyššej kvalite a zároveň v krátkom čase je podľa neho myšlienka, na ktorej bol postavený pojem McDonald's. "Aby sme dosiahli požadovanú kvalitu, musíme nájsť obchodného partnera, ktorý je schopný splniť naše náročné kritériá a môžeme sa na neho spoľahnúť. O to viac nás teší, že takýchto partnerov sme našli na Slovensku," povedal. Máloktorý zákazník podľa neho vie, že zmrzlina či mliečny shake sú pripravené výhradne zo slovenského mlieka, ktorého dodávateľom je farma Majcichov. Ovocie a zeleninu pre sieť ošetrujú v slovenskej spoločnosti Slovatys.

Rogacz pripomenul aj ďalšie aktivity spoločnosti McDonald's na Slovensku. Napríklad dlhodobý projekt zameraný na podporu športu na základných školách McDonald's Cup v minifutbale, ktorý v tomto roku odštartoval 18. ročník. Každoročne sa na ňom zúčastní okolo 900 škôl, čo znamená účasť približne 12.000 malých futbalistov. Na zlepšovanie pobytu detí v nemocniciach sa zameriava charitatívna organizácia Ronald McDonald House Charities (RMHC). Za jej desaťročné pôsobenie sa rozdelilo vyše 350.000 eur na detské nemocnice po celom Slovensku.

Hrubé tržby spoločnosti počas 20 rokov pôsobenia na Slovensku dosiahli 559 miliónov eur. Investície rástli prvých osem rokov úmerne s nárastom počtu reštaurácií. Ďalších šesť rokov smerovali do rozvoja existujúcich 16 reštaurácií. Od roku 2009 sa výrazne zvýšili, v priemere za rovnaké obdobie 7,5-násobne, a to nielen nárastom počtu reštaurácií, ale aj investovaním do rekonštrukcií, modernizácií a otvárania kaviarní McCafé. Za 20 rokov pôsobenia na slovenskom trhu investície firmy presiahli 60 miliónov eur. Ročne si v McDonald's nájde prácu 2000 ľudí, z ktorých mnohí majú sťažené možnosti zamestnať sa. Spoločnosť vsadila na veľkú flexibilitu pracovného času, čo oceňujú najmä pracujúce mamičky a študenti.

Komentáre