Život

Microsoft z fotky zistí koľko máte rokov, otázne je za akú cenu

"Infografika, vytvorená zo zdrojov OECD, hovorí o tom, koľko hodín strávime v práci. Ochranu osobných údajov rieši Európska komisia. Microsoft vám odhadne vek, má to ale menší háčik."

Tablet.TV, 7. mája 2015 8:00
Foto: screenshot Tablet.TV
Ste vo svojej práci spokojní a koľko času v nej vlastne trávite? V infografike, ktorá čerpá zo zdrojov OECD, nájdete údaje o hodinách strávených v práci za rok, a to z 35 krajín sveta. V top trojke štátov, kde sa pracuje najmenej, sú Holandsko, Nemecko a Nórsko.

Rakúsky časopis Konsument varuje pred nedostatočnou ochranou osobných údajov, ku ktorým má prístup aplikácia Whatsup. Stiahnutím vraj neumožníte apke prístup len k osobným údajom, ale napríklad aj k sledovaniu vašej polohy či fotografií. Ak sa chcete dozvedieť, na čo všetko dávate súhlas, musíte si prečítať 12 strán obchodných podmienok. Aktuálne situáciu rieši aj Európska komisia. Už budúci týždeň by mala priniesť finálnu verziu nariadenia o ochrane osobných údajov na internete.

How-Old.net je experimentálna webová stránka, ktorá by mala uhádnuť váš vek, a to na základe fotky, ktorú na ňu uploadnete. Stoja za ňou vývojári z Microsoftu. Mnohé weby si ju už vyskúšali tak, že do nej nahrali fotky známych ľudí. V Podmienkach používania však nájdete aj zmienku o neobmedzenom použití fotografií vašej tváre spolu s vekom pre účely Microsoftu a spriaznených dodávateľov na verejnú distribúciu, premietanie, kopírovanie a upravovanie. Tak si sami zvážte, či stojí táto zábavka za to.



ODPORÚČAME AJ:
Hokej: Tri veci, ktoré vás zaskočia
LIKE DŇA: Tieto miesta vyzerajú, akoby boli z inej planéty
Verbálne útoky na internete sa môžu skončiť aj vo väzení
Šieste masové vymieranie živočíchov začalo,toto je najohrozenejších 15
David Beckham oslavuje štyridsiatku: Toto ste o ňom nevedeli

Komentáre