Život

Ponuka práce sa zmenila na podvod, nedajte sa oklamať aj vy

"Peniaze, ktoré majú ľudia preposlať, boli podľa polície získané podvodom."

TASR, 18. júna 2018 11:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Na novú formu podvodu súvisiacu s ponukou práce finančného manažéra upozorňuje Polícia SR na svojej facebookovej stránke.

"Web www.knollwalters.com ponúka prácu finančného manažéra. Po vyplnení formulára vám príde e-mail z adresy noreply@123contactform.com s tým, že ste boli prijatý do zamestnania spoločne s pracovnou zmluvou. Tú máte poslať naskenovanú na knollwalters@protonmail.com. Úlohou manažéra je prijať platby od tretích osôb a následne ich cez krypto bankomat (napríklad v Bratislave) poslať spoločnosti KNOLL & WALTERS," uvádza polícia.

Peniaze, ktoré majú ľudia preposlať, boli podľa polície získané podvodom. "Webové stránky www.hotovostnapozicka.com a www.pozickaokamzite.com ponúkajú pôžičky, avšak po tom, čo dostanú 250 eur, sa svojim 'klientom' už neozvú," vysvetľuje ďalej polícia.

Takto bolo podľa nej oklamaných minimálne 90 ľudí, čo predstavuje celkovú škodu 22.500 eur. "Títo ľudia tak vlastne posielajú peniaze ďalším oklamaným Slovákom, ktorí ich nevedomky posielajú ďalej podvodníkom," uzatvára polícia.

Komentáre