Život

Predstaviteľka krásnej Rose z Titanicu oslavuje štyridsiatku

"Britská herečka Kate Winsletová sa do povedomia verejnosti dostala najmä vďaka Titanicu, v ktorom si zahrala s Leonardom DiCapriom."

Tomáš Kušnír, 5. októbra 2015 13:00
Herečka Kate Winsletová. Foto: TASR/AP
Britská herečka Kate Elizabeth Winsletová sa narodila 5. októbra 1975 do hereckej rodiny a teda už odmalička bola predurčená do sveta divadla a filmu. Začínala v snímkach Nebeské stvorenia alebo v adaptácii diela Rozum a cit. Celý svet si ju však pamätá ako pôvabnú Rose DeWitt Bukaterovú z Cameronovho filmu Titanic. Naposledy ju verejnosť mohla vidieť v snímke Divergencia a objaví sa aj v pripravovanom filme o Stevovi Jobsovi. Prečítajte si zaujímavosti o tejto herečke, ktorá dnes oslavuje 40. narodeniny.

Oscara má na zvláštnom mieste


Držiteľka prestížnej ceny Akadémie za výkon vo filme Predčítač (2008), snímke o žene s nacistickou minulosťou, má svoju sošku odloženú na zvláštnom mieste. V interview pre Wall Street Journal uviedla, že Oscara za najlepší ženský výkon v hlavnej úlohe má v kúpeľni. Prečo? "Celá pointa spočíva v tom, že každý to zdvihne a poďakuje svojmu synovi a otcovi. Dá sa to ľahko zistiť, pretože je tam o trochu dlhšie a keď vyjde, červená sa," povedala britská herečka.



Miluje DiCapria


Príbeh nepotopiteľnej lode, ktorá napokon išla ku dnu, je neodmysliteľnou súčasťou filmového sveta. Veľkofilm Titanic vznikol pod taktovkou režiséra Jamesa Camerona, ktorý do hlavných úloh obsadil Kate Winsletovú a Leonarda DiCapria. Odvtedy si títo dvaja herci zostali veľmi blízki. Chémiu medzi nimi mohli diváci okúsiť o dvadsať rokov neskôr vo filme Núdzový východ, za ktorý Kate Winsletová získala Zlatý glóbus. Vo svojej ďakovnej reči nezabudla na svojho kolegu. "Leo, som šťastná, že tu môžem stáť a povedať ti, ako veľmi ťa trinásť rokov milujem. Tvoj výkon v tomto filme nie je nič menej ako veľkolepý. Milujem ťa z celého srdca, naozaj," povedala Winsletová.



Rose jej zmenila život


Postava Rose DeWitt Bukaterovej zobrazuje bohatú dievčinu, ktorá sa chystala so svojou mamou a partnerom do Spojených štátov. Na lodi snov stretla Jack Dawsona, ktorý ju "zachránil v každom smere, v akom sa dalo". Je to prvá postava, vďaka ktorej boli nominované dve herečky za tú istú rolu v tom istom filme. Podarilo sa to Kate Winsletovej a Glorii Stuartovej, predstaviteľke starej Rose. Keď sa James Cameron rozhodol pre predstaviteľku mladej Rose, Gloria Stuartová ho požiadala o stretnutie s ňou. Chcela odpozorovať jej pohyby, gestikuláciu a reč. "Keď som sa dopočula, že ide do Hollywoodu, chcela som sa s ňou stretnúť. Chcela som vidieť jej reč tela a počuť, ako rozpráva. Je to veľmi dôležité pre interpretáciu postavy," povedala Stuartová.



Vie to aj so spevom


Herečka, ktorá sa narodila v britskom Readingu, predviedla svoj talent nie len na striebornom plátne. Kate Winsletová v roku 2001 nahrala pieseň pre film Christmas Carol: The Movie. Producentov to ohúrilo natoľko, že z piesne "What If?" urobili titulnú pieseň.



ODPORÚČAME AJ:
IMT Smile predstavia nový akustický program a nové CD Best Acoustic
Toto sú najlepšie spôsoby, ako prestať fajčiť
Nové funkcie v mobiloch budú hlavne o bezpečnosti
Tri teórie o mužskom mozgu, ktoré vás uvedú do reality
Chcete byť trendy študentka? Odhoďte kabelku

Komentáre