Život

Prezident Obama jubiluje: Pozrite si jeho najlepšie momenty

"Prvý afroamerický prezident Spojených štátov amerických má narodeniny. Oslavuje 54-rokov."

Tomáš Kušnír, 4. augusta 2015 8:00
Barack Obama. Foto: TASR/AP
Celým menom Barack Hussein Obama sa narodil 4. augusta 1961 na Havaji a od roku 2008 je prezidentom USA. Srdcia Američanov si získal aj svojou ľudskosťou a otvorenosťou. Prinášame vám najlepšie momenty 44. amerického prezidenta.

Na pohrebe reverenda Pinckneyho, ktorý sa stal obeťou streľby na kostol v meste Charleston, zaspieval Barack Obama kresťanskú pieseň Amazing Grace.



Americký prezident Barack Obama odovzdáva Prezidentskú medailu slobody herečke Meryl Streepovej na slávnostnom odovzdávaní vo Washingtone. Foto: TASR/AP


Všetci vedia, kto je


"Som si istý, že všetci aj tak viete, kto som. Určite je ale vzadu niekto nervózny," povedal Obama, bývalý senátor za štát Illinois po tom, čo mu spadla jeho prezidentská pečať. Na konferencii zameranej na ženy vytvoril odľahčenú atmosféru a pobavil celé publikum. Pozrite sa.



Americký prezident Barack Obama (vpravo) si podáva ruku s Keňanmi po jeho prejave v hale Safaricom Aréna v Nairobi. Foto: TASR/AP


Skvelý rečník


Nespomenúť jeho legendárne prejavy by bol hriech. Za jeden z najlepších sa považuje ten, ktorý predniesol po svojom druhom zvolení v roku 2012. "Sme viac ako súčet našich ambícií a zbierka červených a modrých štátov. Sme a navždy budeme Spojené štáty americké," adresoval demokrat Obama stovkám Američanov.



Nemecká kancelárka Angela Merkelová (vľavo) a americký prezident Barack Obama počas stretnutia v Oválnej pracovni Bieleho domu vo Washingtone. Foto: TASR/AP


Keď prezident ostane sám a jeho žena Michelle Obamová odíde, kontrolu nad jej manželom prevezme komička Ellen DeGeneres. Opýtala sa ho napríklad, či si ustlal posteľ. "Cvičil som a jedol. Zdravo. Mal som mrkvu a chipsy," prezradila americká hlava štátu.



Americký prezident Barack Obama sa usmieva počas prehliadky závodu Faffa Food v etiópskom meste Addis Ababa. Foto: TASR/AP


Manželka nezaostáva


Reprezentatívnej funkcie sa veľmi dobre zhostila aj prvá dáma Michelle Obamová. Zúčastňuje sa rôznych charitatívnych podujatí, propaguje zdravý životný štýl a nebojí sa ani tanca.



ODPORÚČAME AJ:
Buďte nenápadní: Toto sú kódované výrazy pre sex
Zdieľané bývanie: Je čas sa odsťahovať?
Dieťa a prvé nadávky: Šesť rád, ako ich stopnúť
Ľudia s touto farbou očí majú sklon k alkoholizmu

Komentáre