Život

Trapasy na prvom rande: O tomto nikdy nehovorte

"Nemeškať, správať sa slušne, neopiť sa pod obraz boží. Ak aj tieto pravidlá prvého rande dodržiavate, nemáte stále vyhrané. Všetko pokaziť môžete nevhodnou témou rozhovoru. "

Andrej Onufer, 26. novembra 2014 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR


Rande, láska na prvý pohľad a romantická svadba. Takto hladko to ide zrejme len vo filmoch. V reálnom živote to také jednoduché nie je. Každý si určite spomenie na niekoľko spackaných rande vo svojom živote, ktoré nás však naučili neopakovať staré chyby.

Bohužiaľ, bez prvého rande, ktorému by sme sa asi najradšej vyhli, sa žiaden vzťah nerozvinie. Prvé rande predznamenáva, či s danou osobou budeme obrazne povedané „šťastní až do smrti“ alebo sa budeme „nenávidieť do konca života.“ To je dôvod, prečo sa ešte pred prvým rande zamyslieť nielen nad tým, čo si oblečieme, ale aj nad tým, o čom je vhodné a najmä nevhodné konverzovať.

Existuje niekoľko tabuizovaných tém, ktoré by sa nemali nikdy otvárať. Určite sa osobe oproti vám nezverujte, že máte zápchu a posledné tri dni nič a nič. To, o čom nehovoriť, sa však nevzťahuje len na stolicu. Portál yourtango.com zverejnil ďalších päť vecí, o ktorých radšej na prvom rande pomlčte. Vyhnete sa tým nepríjemnému faux pas.

1. Vaše obľúbené sexuálne pozície


Misionár. Na psíka. Alebo pozícia, ku ktorej rozhodne potrebujete lubrikačný gél. Nech už je vaša obľúbená sexuálna pozícia akákoľvek, prvé rande nie je vhodné miesto, kde sa tým pochváliť. Ak ste chlap, riskujete, že potenciálna partnerka sa začne cítiť ako kus mäsa. Ak ste žena, u veľa chlapov by vaše úprimné vyznanie znamenalo stopku. Hovoriť o sexuálnych túžbach vo vzťahu je správne, avšak určite nie na prvom rande.

2. Minulosť, za ktorú sa hanbíte


Každý má svoju minulosť. Niekto ju má čistú ako ľalia, iný by na určité momenty svojho života najradšej zabudol. Ak spadáte do druhej kategórie a strávili ste napríklad istý čas vo väzení, bol na vás uvalený súdny príkaz, alebo vám zakázali vstup do obchodného domu pre močenie do fontány. Prvý deň nie je vhodné prať svoju špinavú bielizeň a všetko hneď priznať. Treba to dávkovať postupne a citlivo v ďalšej fáze partnerstva.
S niektorými zážitkami z minulosti nemusíte zabodovať. Foto: TASR


3. Vaša EX


Moja ex je totálna suka alebo ten môj ex je hnusný hajzel. Iste. Nie ste sami, ktorým ich bývalí partneri ležia v žalúdku. Venovať siahodlhé minúty tomu, ako nám ukrivdili, nie je určite druhej strane príjemné. Buď budete pôsobiť, že stále ste sa z rozchodu s bývalkou nevyrovnali alebo ako zatrpknutý človek, ktorý práve zabil romantiku. Nielen pri tejto téme, ale aj pri iných treba podľa reakcií potenciálneho partnera vycítiť, kedy skončiť a začať hovoriť o niečom inom.

4. Politika


Znie to možno banálne, ale odporúčania, neprejavovať svoj politický názor na prvom rande majú niečo do seba. Ak hneď vyrukujeme s vyhraneným politickým presvedčením, že konkrétna politická strana je banda zlodejov a že ju môžu voliť len totálni hlupáci, môžete sa dočkať zdrvujúcej pravdy. Vaša vysnívaná totiž môže byť zarytou sympatizantkou tejto strany. Týmto si pochováte svoje šance prv, ako ste sa mohli bližšie spoznať. Neznamená to však, že nemôžete diskutovať o aktuálnych politických témach. Ale s nadhľadom a priestorom pre obojstranné argumenty.
Aj ak ste fanúšikom politiky a nenecháte si ujsť žiadne správy, politika nie je vhodnou témou na prvé rande. Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš


5. Vaše biologické hodiny


Ženy, ale aj muži. Všetci máme v sebe biologické hodiny. Ženám pravdepodobne tikajú o niečo hlasnejšie, respektíve veľa mužov ich počuje slabšie. Či sa nám to páči alebo nie, čas beží. Napriek tomu, že všetky páry dospejú do okamihu, kedy sa začnú rozprávať o deťoch, prvé rande nie je ten okamih. Najprv sa zamilujte, užite si chvíle, keď sa nemôžete od seba odtrhnúť a až časom začnite riešiť kočíky a postieľky.

Už vieme, akým témam sa na prvom rande radšej vyhnúť. Trapasom je však aj to, keď rozhovor viazne. Určite vhodné sú témy, ako práca, záľuby, filmy alebo hudba. Väčšinou si budúci partneri nájdu oblasti, o ktorých budú debatovať celé hodiny. Ak nie, je možno vhodné už v zárodku to ukončiť a nestrácať zbytočne čas.

Prvé rande sa dvojica môže cítiť ako na pohovore. Aj keď to samozrejme nie je to isté, pomôže, ak budete prezentovať svoje silné stránky. Ak ste vtipný, zaujmite vtipnými historkami, ak ste výnimočný poslucháč, buďte bútľavou vŕbou, ak ste ambiciózny, hovorte o vašich plánoch a cieľoch. Inými slovami, buďte prirodzení a ukážte najlepšiu verziu samých seba. Ak ste schopní to urobiť, premení sa váš prvý deň na druhý, tretí a tak ďalej.

ODPORÚČAME AJ:
Sedem tipov, ako byť šťastný v období single
Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o orgazme, ale báli ste sa opýtať
Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa
Mýty a fakty ako zvýšiť svoje šance otehotnieť
Desať čudných fóbií, o ktorých ste doteraz nepočuli

Komentáre