Život

Highlighty týždňa: Sagan do tretice v zelenom drese

"Jedno z najprestížnejších športových podujatí sa skončilo. Víťazom Tour de France sa stal Talian Vincenzo Nibali, Slovák Sagan získal už tretí raz v rade zelený dres. Chýbať nebude ani VIDEO TÝŽDŇA."

Veronika Rosputinská, 28. júla 2014 6:00
Peter Sagan Foto: TASR/AP Photo


Jednou z najsledovanejších akcií posledných dní boli jednoznačne slávne cyklistické preteky Tour de France. Hoci sa našinci nepostavili na stupienky pre absolútnych víťazov, nedá sa povedať, že by sa svetu nepredviedli v plnej kráse. Sociálne siete aj médiá boli plné najmä Petra Sagana. Obrazom aj videom sa na neho pozrieme aj spolu.

Najprv ale k víťazom


Víťazom už 101. ročníka slávnej Tour sa stal Talian Vincenzo Nibali, ktorý mal pred druhým v poradí, Francúzom Jean-Christophe Peraudom, náskok 7 minút a 52 sekúnd. Tretí v poradí skončil taktiež francúzsky pretekár, Thibaut Pinot.

Dvaja Francúzi sa bok po boku na piedestáli neukázali dlhých 30 rokov. Vincenzo Nibali je zas siedmim Talianom v histórii, ktorému sa podarilo vyhrať žltý dres. A to po 16 rokoch. Je tiež aj jedným zo šiestich cyklistov v histórii, ktorým sa podarilo vyhrať všetky tri „Grand Tours“, teda talianske Giro d'Italia, španielske Vuelte a spomínanú Tour de France.

Sagan do zelena!


Slovenský reprezentant Peter Sagan sa stal novou hviezdou, a to nielen vďaka zisku zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže, ale aj vďaka svojskej osobnosti a kúskom, ktoré na bicykli predvádzal.



Sagan tento rok zelený dres oblieka už tretí raz v rade a dopĺňa históriu Tour – stáva sa druhým pretekárom v jej dejinách, ktorý bodovaciu súťaž vyhral trikrát za sebou. Prvenstvo v tejto kategórii drží Nemec Erik Zabel, ktorý má na konte dokonca až šesť takýchto triumfov v rade.



Medzi Petrom Saganom a druhým v poradí, Kristoffom, vznikla bodová priepasť 160 bodov. Škoda len, že sa Saganovi nepodarilo vyhrať aspoň jednu etapu.

Video týždňa


Aj pri tejto kategórii ostaneme, aspoň pasívne, pri športe. Pozrieme sa na video zo súťaže American Ninja Warrior, ktoré hľadá limity a schopnosti adrenalínových nadšencov. Po prvý raz sa do finále prebojovala žena. Pozrite sa, ako jednoducho zvláda náročné prekážky.



ĎALŠIE ČLÁNKY:


Toto sú hlavné dôvody, prečo je niekto úspešný a niekto nie
Martin Kardoš: Každý úspech sa začína prvým krokom
Ste v práci vyhorení a nešťastní? Tieto tipy sú pre vás ako stvorené
Zvláštnosti, ktoré musíte poznať, keď podnikáte s Rusmi či Japoncami
Päť trikov, vďaka ktorým v tejto kaviarni trávia zákazníci dlhé hodiny
Vedieť čínsky za 10 minút. Nemožné? Táto lektorka vám ukáže, ako na to

Komentáre