Život

Päť rád, ako sa zbaviť negatívnych myšlienok

"Zdá sa vám, že svet okolo vás je iba čierny? Mýlite sa. "

Tomáš Kušnír, 14. júna 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Energia je základom fungovania tohto sveta. Aj vy ste už niekedy závideli večne usmievajúcim sa ľuďom? Neusmievajú sa preto, že by mali menej problémov ako zamračení jedinci. Majú však k problémom iný postoj. Pozitívni ľudia si do života priťahujú pozitívne veci. Na druhej strane, negatívna energia, vám môže život neprestajne ničiť. Keď sa dostanete do situácie, z ktorej nebudete vedieť nájsť východisko, a vo vašej hlave budú iba negatívne myšlienky, aké je to celé zle, spomeňte si na týchto päť overených rád.

1. Nájdite zdroj energie


Zamyslite sa nad tým, ako vám v hlave vznikli negatívne myšlienky. Čo vás ovplyvňuje? Myšlienka na tie zlé veci nezmiznú lusknutím prsta. Najprv musíte nájsť "epicentrum" vašich útrap, a potom to môžete nejako zmeniť. Keď tak urobíte, potom začína druhá fáza – odstraňovanie týchto emócií. Všetko má niekde svoj začiatok, takže porozmýšľajte nad tým, čo spôsobilo vaše myšlienky.

2. Zamerajte sa na riešenie


Ďalšou logickou časťou v identifikovaní a pochopení negatívnej energie, sú riešenia. Návod, ako vykorčuľovať z vašej nepríjemnej životnej situácie a dosiahnuť, aby sa v budúcnosti neopakovala. Prečo sa zaoberať riešením? Jednoducho preto, lebo ak sa budete snažiť nájsť riešenie, automaticky si predstavujete, že sa vaša situácia zlepší a naozaj sa tak stane. Je to vždy lepšie, ako blúdiť v kruhu negatívnych myšlienok.

3. Pozitívne okolie je dôležité


S kým si, taký si. Áno, vraví sa, že ste taký, ako päť vašich najbližších priateľov. Zaujímavé zistenie, však? Zo širokého spektra ľudí, s ktorými sa denne stretávate, si vyberte iba tých, ktorí vo vás vyvolávajú dobré pocity a niečo vám dávajú. Naozaj si myslíte, že svoju situáciu zmeníte tým, že o nej budete stále rozprávať so známym, ktorý vám iba odsáva energiu? Ani náhodou.

4. Nič neočakávajte, nič nezavrhujte


Presne tak. Kto nezažil v živote sklamanie? Dôvodom je to, že ste od toho očakávali príliš veľa. Skúste pristupovať k životným situáciám s prístupom – ak to vyjde, bude to super, ak nie, svet sa nezrúti. Týmto spôsobom eliminujete negatívne myšlienky spôsobené sklamaním. Šťastní ľudia sú pripravení akceptovať akýkoľvek výsledok. Nie všetko je podľa vašich predstáv a čím skôr sa s tým stotožníte, tým budete menej negatívnym človekom.

5. Prijmite to, alebo to nechajte ísť


Predstavte si život ako cestu s dvomi smermi. Môžete ísť doľava alebo doprava. Tak je to aj s problémami. Prijmite ich, alebo to nechajte ísť. Čo znamená prijať negatívnu energiu? Je to stav, keď sa nad to všetko dokážete povzniesť a pokúsiť sa o zmenu. Tá nezmení váš život zo dňa na deň, ale s odstupom času to zistíte. V prípade, že sú vo vašom živote ľudia alebo vzťahy, ktoré možno označiť ako toxické, zbavte sa ich. Dajte ich do zložky minulosť a posuňte sa ďalej. Veľa šťastia!

Zdroj: powerofpositivity.com

ODPORÚČAME AJ:


Nebaví vás zhadzovať kilá vo fitku? Skúste tequilu
Siedme vymieranie: Kyslá superkatastrofa pozemského života začala
Týždeň na webe: Kto sú slovenskí blogeri?
Pred 95 rokmi sa narodil prvý slovanský pápež, svätý Ján Pavol II.
Prvorodené deti sú múdrejšie, ako ich mladší súrodenci

Komentáre