Život

Majú ženy o sebe pochybnosti? Zistili sme, ako to je

"Ženy sú pravidelne bombardované obrazom dokonalej ženy, ktorá zvláda rodinu, prácu a má čas na seba. V realite je to ale ťažšie, než sa môže zdať. "

Tomáš Kušnír, 7. februára 2016 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Priemerná žena o sebe pochybuje aspoň osemkrát za deň. Autori štúdie, ktorej sa zúčastnilo dvetisíc žien, priniesli zaujímavý výsledok o vzrastajúcej nespokojnosti. Jedna zo siedmich žien sa pravidelne sťažuje. Najčastejšie kvôli váhe a vzhľadu. Nedostatočný plat bol taktiež častým dôvodom k negatívnym pocitom.

Éra sociálnych médií


"Mám na profilovke dvesto lajkov," povedala nadšená používateľka sociálnej siete a o hodinu neskôr plakala nad svojimi tučnými stehnami. S nárastom vizuálnej kultúry, ktorá je propagovaná na sociálnych sieťach, dochádza k zvyšujúcej sa nespokojnosti a pochybnostiam u žien. Ženy sú pravidelne bombardované obrazom dokonalej ženy, ktorá zvláda rodinu, prácu a má čas na seba. V realite je to ale ťažšie, než sa môže zdať. Meria sa krása počtom lajkov na fotografii?

Podľa autorky štúdie Zoe Griffithsovej vzbudzuje dnešný hektický svet u žien negatívne pocity. Nespokojnosť u nich prevláda od nepamäti, ale práve éra selfie vyplavila frustráciu na povrch.

Najčastejšie dôvody


Viete, s čím sú ženy najviac nespokojné? Je to už spomínaná váha a vzhľad, nedostatok cvičenia, porovnávanie s inými ženami, a tiež nízky plat. Nasleduje nespokojnosť s oblečením, nefotogenická tvár alebo ohováranie. Prieskumu sa zúčastnili aj ženy, ktoré boli frustrované kvôli nedostatku sexu so svojím partnerom.
Štúdia poukázala na to, že až 42 percent žien si počas dňa nedá žiadny kompliment. Takmer polovica priznala, že sa kritizuje pred pol desiatou ráno.

Dámy, keď budete najbližšie prechádzať okolo zrkadla, namiesto sebakritiky sa skúste pochváliť za niečo, čo na sebe máte rady. Nebuďte priemernou ženou a radšej sa osemkrát denne pochváľte.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Prokrastinujete? Máme tipy, ako to zastaviť
VIDEO: Herec DiCaprio sa stretol s pápežom: Neuveríte, o čom hovorili
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali
Ďalší bezpečnostný škandál: Väčšina moderných mobilov má závažnú chybu
V. KEREKES: Slovenčina je vraj veľmi sexy, hovoria muži aj ženy

Komentáre