Život

Vinárstvo VINIDI predstavilo ročník 2015

"Podľa technológa je ročník 2015 Vinárstva VINIDI veľmi kvalitný"

OTS, 28. júna 2016 9:30
Na snímke vína z vinárstva Vinidi v obci Báb v piatok 24. júna 2016 Foto: TASR/Lukáš Grinaj
Báb 28. júna (OTS) - Vinárstvo VINIDI v Bábe neďaleko Nitry má za sebou úspešný rok 2015, kedy vďaka priaznivými klimatickým podmienkam dozrelo kvalitné hrozno. Vinárstvo VINIDI počas vlaňajšieho vinobrania zozbieralo z 50 hektárov vlastných vinohradov ručným zberom 365.000 kilogramov hrozna, čo umožnilo vyrobiť vysoko kvalitné prívlastkové a akostné vína. Podľa slov hlavného technológa vinárstva Romana Kühtreibera tvorilo 60 % produkcie biele a 40 % červené vína. „Nedodávame víno do obchodných reťazcov. Našimi hlavnými odberateľmi sú hotely, reštaurácie a súkromná klientela,“ uviedol Kühtreiber.

Na snímke hlavný technológ vinárstva Vinidi Roman Kühtreiber v obci Báb v piatok 24. júna 2016 Foto: FOTO TASR/Lukáš Grinaj

“Od polovice februára, kedy sa rozbehli nominačné súťaže do Národného salónu vín, sme získali takmer 150 ocenení. Do hlavnej súťaže Národného salónu vín Slovenskej republiky sa nominovalo až 22 vín z našej produkcie a z nich sa do TOP 100 najlepších vín na Slovensku zaradili 4 vína. Sú to odrody Alibernet výber z hrozna 2011, ktorý sa stal aj šampiónom na dámskej degustácii v Topoľčiankach, ďalej odroda Rulandské biele výber z hrozna 2015 , ktorý okrem iného získal ďalšie 4 zlaté medaile. Ďalším vínom v TOP 100 najlepších vín je Chardonnay neskorý zber 2015, šampión na prestížnej súťaži Agrovíno Nitra 2016 a odroda Müller Thurgau akostné odrodové víno 2015, ktoré sa pýši titulom šampióna v Topoľčiankach a Vinici ,“ dodal Kühtreiber.


Vína z vinárskeho ročníka 2015 uvádza VINIDI na trh práve v týchto dňoch. Slávnostne boli prezentované v piatok 24. júna na akcii s názvom Garden party v bielom, priamo vo vinárstve VINIDI v Bábe. „Predstavili sme akostné odrodové vína Rizling Vlašský, Müller Thurgau, Devín výber z hrozna a ružové vína Cabernet Sauvignon, Frankovku Modrú i Cabernet Franc, ktorý ale na Slovensku nie je uznanou odrodou, preto je na etikete uvádzaný ako Cabernet F,“ vysvetlil Kühtreiber.

Komentáre