Život

BILLA má lacnejšie slovenské výrobky už teraz

"BILLA pripravila pre svojich zákazníkov od 5.12. lacnejšiu ponuku obľúbených slovenských potravín."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 4. decembra 2019 15:45, aktualizované 4. decembra 16:13
Foto: BILLA
Slováci si začali v posledných rokoch všímať pri nákupoch krajinu pôvodu potravín, preto sa BILLA rozhodla svojich zákazníkov potešiť ešte pred Vianocami a znížila ceny desiatok slovenských výrobkov o viac ako 10 %.

Od januára 2020 sa znižuje daň z pridanej hodnoty (DPH) vybraných, predovšetkým zdravších potravín, o 10 %. „V BILLE pristúpime od nového roka k zníženiu cien stoviek produktov. Zároveň sme však chceli našich zákazníkov pred sviatkami potešiť a preto sme zlacnili desiatky obľúbených slovenských potravín dokonca o viac ako 10 %. Sú medzi nimi ovocie a zelenina, ovocné a zeleninové šťavy, medy, produkty mliečneho sortimentu a iné potraviny, ktorých popularita vzrastá práve pred sviatkami,“ hovorí generálny riaditeľ BILLA Dariusz Bator.

V Bille sa podiel slovenských výrobkov aktuálne blíži k polovici objemu tržieb. V oddeleniach mäsa a mäsových výrobkov už tento podiel prekročil polovicu, v oddelení lahôdkach BILLA ponúka viac ako 60 % čerstvých potravín pochádzajúcich od slovenských výrobcov. „Sme veľmi radi, že sa nám napriek extrémne rastúcim nákladom podarilo znížiť ceny vybraných slovenských produktov o viac ako desať percent. Spolu so slovenskými dodávateľmi celú výhodu zo zníženia DPH ponúkame našim zákazníkom,“ vysvetľuje D. Bator.
Bez popisu Foto: BILLA

Mnoho produktov za zníženú cenu bude BILLA ponúkať aj pod svojou privátnou značkou Slovenská farma. Pod touto značkou sa v Bille predávajú desiatky druhov ovocia, zeleniny a mäsa so 100-percentnou garanciou slovenského pôvodu. Túto privátnu značku uviedla BILLA na trh v roku 2013 a doteraz ako jediný obchodný reťazec má privátnu značku, ktorá zastrešuje čisto potraviny od slovenských farmárov, pestovateľov a producentov.

Komentáre