Život

David Bowie: Zabával sa s Lennonom, bál sa letieť cez Atlantik

"Ziggy Stardust bol veľkým milovníkom kníh. Viete, čo čítal?"

Tomáš Kušnír, 15. januára 2016 11:00
Na snímke kvety sú položené pod nástennou maľbou Davida Bowieho na stene obchodu Morley v londýnskej štvrti Brixton, v ktorej sa spevák narodil, po oznámení jeho smrti 11. januára 2016. Foto: TASR/AP
Britský spevák David Bowie zomrel v nedeľu 10. januára po ťažkom boji s rakovinou vo veku 69 rokov. Krátko pred smrťou stihol vydať album Blackstar, ktorým znovu potvrdil svoje hudobné kvality. Autor legendárnych piesní Space Oddity, Let’s Dance či Heroes patril k umelcom, ktorí ovplyvnili popový slovník. Svet si ho bude pamätať vďaka jeho jedinečnej hudbe. Prečítajte si veci, ktoré ste o ňom možno nevedeli.

Príhoda s Lennonom


V rozhovore pre pánsky časopis GQ spevák prezradil, akú najhoršiu vec zjedol. "Bol som v Hong Kongu s Johnom Lennonom a chceli sme nájsť miesto, kde servírujú opičie mozgy. Dvaja chlapi spoznali Lennona a vzali do ho zadnej miestnosti, kde vypil hadiu krv. Následne mi strčil nejakú vec do úst a povedal, aby som prehltol. Potom mi povedal, že je to vajce uvarené v konskom moči. Bolo to príšerné," opísal zážitok Bowie, ktorý sa preslávil vesmírnou piesňou Space Oddity.

Strach z lietania


Legenda známa ako Ziggy Stardust v rovnakom rozhovore prezradila, prečo sa bojí letieť. "Vyrovnal som sa s tým do určitej miery. Letel som po celej Európe, ale nemôžem čeliť ceste cez Atlantik. Túto fóbiu som mal ešte pred 11. septembrom, začalo sa to s narodením môjho dieťaťa," prezradil David Bowie. Namiesto toho sa však veľmi rád plavil loďou.



Iná farba oka


Pre ženy sa niektorí muži dostanú do bitky. Ani britský spevák nebol výnimkou. V jeho biografii sa môžete dočítať o historke, keď mal ísť jeho priateľ na rande. Podľa time.com mu Bowie povedal, že dievča na rande nepríde. Keď vyšlo najavo, že klamal, jeho priateľ mu poškrabal oko, pričom došlo k poškodeniu zreničky. Spevák mal odvtedy problémy so zrakom. "Keď šoférujem, autá nejdú oproti mne, ale zväčšujú sa," spomína spevák v knihe.

Obľúbené knihy


David Bowie, známy tiež ako Thin White Duke, bol veľkým milovníkom kníh. Prečítal toho naozaj veľa a dokonca vytvoril zoznam 100 najobľúbenejších kníh. Viete, čo čítala hudobná legenda? Na jeho zozname sa nachádza Flaubertov román Madame Bovary, kniha 1984 od Georgea Orwella či kultový román Na ceste od Jacka Kerouac.

BOWIE’S TOP 100 BOOKS - THE COMPLETE LIST“Lend us a book we can read up alone…” It’s likely that most people reading...

Posted by David Bowie on Tuesday, October 1, 2013


Telo Davida Bowieho tajne spopolnili v New Yorku


Telo zosnulého britského speváka Davida Bowieho tajne spopolnili v New Yorku, a to bez prítomnosti akýchkoľvek jeho priateľov či rodinných príslušníkov. Informovala o tom dnes britská spravodajská televízia Sky News.

Spevák sa totiž pred svojou smrťou svojim blízkym zdôveril, že chce "odísť nenápadne" a nepraje si pohreb ani verejné spomienkové podujatie. Fanúšikovia sa však schádzajú pred jeho newyorským domom a vzdávajú mu poctu.

Zdroj blízky spevákovej rodine uviedol: "Davida si nemusíme pripomínať prostredníctvom pohrebu, zostane tu totiž s nami skrze svoju hudbu. Jeho posledný album Blackstar bol dokonalým rozlúčkovým darčekom pre fanúšikov."

ODPORÚČAME AJ:
Highlighty týždňa: Sezónu tanca a oslnivých rób otvoril Ples v opere
Vodiči by nemali zanedbať dôslednú prípravu auta na zimu
Plánujete džúsový detox? Povieme vám, čo vás čaká
Podkonice: V lyžiarskom múzeu sú lyže pretekára Stenmarka i Klammera

Komentáre