Život

Deti písali Ježiškovi aj tento rok. Listy prišli z 47 krajín

" Rekord za najväčší list patrí ZŠ Mníchová Lehota, ktorá poslala list v rozmeroch 90 x 80 cm."

TASR, 8. januára 2017 12:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Poštovému Ježiškovi napísalo pred Vianocami 116.653 detí zo 47 štátov sveta. Najviac listov prišlo zo Slovenska, za ním nasledoval Taiwan. Osemnásty ročník Vianočnej pošty sa stal druhým najúspešnejším v histórii. TASR o tom informovala Alexandra Cimermanová zo Slovenskej pošty.

Rekord za najväčší list patrí ZŠ Mníchová Lehota, ktorá poslala list v rozmeroch 90 x 80 cm. Deti z Trnavy poslali najväčší plagát veľký 2,5 x 1 m. Najmenší list prišiel z Taiwanu a vianočné želanie sa zmestilo na list veľkosti 5 x 4 cm.

"Teší ma, že prostredníctvom Vianočnej pošty posielajú Ježiškovi spoločné listy aj celé triedy v škôlkach či základných školách. Tento rok ich prišlo 265 zo škôlok a 935 zo základných škôl. Veď Vianoce sú aj časom, kedy máme spolu s najbližšími a priateľmi tráviť spoločný čas. Medzi najzaujímavejšie listy patrí napríklad knižka, ktorá je vytvorená z kresieb detí, alebo ručne vyrobené vianočné ozdoby, ktoré deti poslali Ježiškovi," uviedol riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik. Ako dodal, medzi najčastejšie detské želania patrili hračky, mobilný telefón, knihy, počítačové hry, dievčatá si želali aj kozmetiku. Deti si často želali aj dobré výsledky v škole, zdravie a aby bola rodina na Vianoce spolu.

Počas osemnástich ročníkov Vianočnej pošty napísalo na adresu: 999 99 Ježiško 1.669.999 detí.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Zastavme sa, vyzýva pesničkárka Lucia Briestenská svojim prvým singlom
Nový film predstavuje Jana Masaryka ako bohéma a milovníka žien
Zdena Studenková stvárni v Manželovi na hodinu zlatokopku
Hitparáda vianočných darčekov: Čo si našli deti pod stromčekom?

Komentáre