Autá

Celosvetová premiéra dych vyrážajúcej štúdie

"V Pekingu zažila celosvetovú premiéru štúdia Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury."

Peter Škorňa, 24. mája 2018 8:00
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Foto: Daimler AG
Štúdia s veľkorysými rozmermi (dĺžka/šírka/výška: 5 260/2 110/1 764 mm) kombinuje prednosti exkluzívneho sedanu a zároveň SUV, ako je veľký priestorový komfort, vyvýšená poloha sedenia alebo atletický vzhľad. Popri dvoch typoch karosérií zároveň zlučuje prvky dvoch kultúr: západnej i ďalekého východu. Pri vozidle sa uplatnili len tie najkvalitnejšie materiály, tradičné umenie remeselnej výroby, jedinečnosť a individualizácia ale napríklad i ebenové drevo, tradične používané v čínskom nábytku. Na jednej strane nechýba rozsiahla ponuka infotainmentu či relaxačných programov a riadeného komfortu ENERGIZING. Na druhej je ako zvláštnosť aj možnosť servírovania (tiež počas jazdy) rozličných druhov čaju z predĺženej stredovej konzoly s integrovaným vyhrievaným podnosom s čajovou súpravou.

V prípade Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury ide o úplne nový archetyp, aký zatiaľ nikto nevidel. Ide o spojenie DNA vozidla kategórie SUV a sedanu do ultramoderného SUV v trojpriestorovom dizajne. Zmyselnosťou a rýdzou rafinovanosťou bolo vytvorené nadčasové vozidlo, ktoré zdôrazňuje postavenie značky Mercedes-Maybach ako ultimatívnej luxusnej značky.



Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury s akumulátorom s kapacitou 80 kWh má normovaný dojazd viac ako 500 km a dosahuje maximálnu rýchlosť (elektronicky obmedzenú) 250 km/h. Pomocou rýchlonabíjačky (s nabíjacím výkonom až 350 kW na báze štandardu CCS) sa už za päť minút zvýši dojazd vozidla približne o 100 km. Do akumulátoru sa môže nabíjací prúd prenášať aj bezkontaktne cez elektromagnetické pole pod vozidlom.

Komentáre