Cestovanie

Päť vianočných trhov neďaleko hraníc, ktoré by ste mali navštíviť

"V období pred Vianocami sa Dolné Rakúsko stáva adventnou krajinou, v ktorej takmer každá väčšia dedinka usporadúva vianočné trhy. "

Webmagazin.sk, 4. decembra 2016 8:00
Vianočné trhy v Dolnom Rakúsku. Foto: dolne-rakusko.info
Ak chcete zažiť vianočnú atmosféru v susednom Rakúsku, nemusíte cestovať na vianočné trhy rovno do Viedne. Prinášame vám päť tipov na vianočné trhy, ktoré vás môžu zaujať.

1. Najvyšší vianočný stromček


V roklinke Johannesbachklamm si dávajú každý rok usporiadatelia za výzvu zohnať najvyšší vianočný stromček, aký v Rakúsku nájdete. Je ozdobený nadrozmernými sviečkami, sladkosťami a balíčkami. Pôsobivé osvetlenie, umeleckí remeselníci, rozprávkové predajné stánky s vianočným tovarom, chutné horúce nápoje a tradičné jedlá vás očaria v netradičnom prostredí roklinky obkolesenej krásnou prírodou.

2. Najžiarivejšie vianočné trhy


Netradičné prostredie na konanie vianočných trhov nájdete v Kittenbergerských záhradách. Už za bieleho dňa pôsobia adventne vyzdobené záhrady v obci Schiltern bei Langenlois výnimočne a môžete si v nich vychutnať pravú vianočnú atmosféru. Hneď ako sa zotmie, vás očarí ohnisko, pochodne a neuveriteľných 200 000 žiarivých svetielok, ktoré rozžiaria celé záhrady.

3. Najvínovejší advent


Adventné trhy v najdlhšej vinárskej pivničnej uličke Európy v Hadres dozaista patria k tým, ktoré najviac súvisia s vínom. Na tejto udalosti vo vínnej uličke domáci ponúkajú výhradne doma pripravované jedlá a nápoje a vlastnoručne vyrobené výrobky a ozdoby. V prostredí starých pivníc zažijete i hudobné predstavenia, čítanie vianočnej poézie a program pre deti.

4. Najtradičnejšie


Tradičné vianočné trhy na námestí Rathausplatz v St. Pölten, hlavnom meste Dolného Rakúska, ponúkajú všetko, čo si od trhov želáte a na čo sa vždy najviac tešíte. Rôzne remeselné výrobky, gastronomické lahôdky, kultúrne akcie a bohatý program pre deti. Pravidelné sprievody Mikulášov či čertov vás očaria a vykúzlia tú pravú vianočnú atmosféru.

5. Najčertovskejší advent


Medzi najobľúbenejšie podujatia v Dolnom Rakúsku patria sprievody čertov. Počas adventu sa ich po celom Dolnom Rakúsko koná hneď niekoľko. Ten najznámejší a najnavštevovanejší sa koná už dnes v Badene. Do konca adventu sa však koná ďalších niekoľko desiatok behov a sprievodov čertov.

ODPORÚČAME AJ:
Turisti by sa mali na túru pripraviť tak, ako by už bol január
Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof je už otvorená
V Srbsku majú obec Putinovo, v ktorej sa pálenke hovorí Putinovka
Mozaika z kávových zŕn je svetovým unikátom, nájdete ju na Orave

Komentáre