Hudba a film

Kino novinky týždňa: Dvojka Šéfov na zabitie prináša opäť skvelý plán

"Keď plány nevyjdú, prichádza plán "B". Traja amatérski podnikatelia sa uchýlia k únosu."

Webmagazin.sk, 26. novembra 2014 10:00
Záber z filmu Šéfovia na zabitie 2. Foto: continental-film.sk


Rôzne komické situácie a perfektné herecké výkony v jednotke divákov nadchli tak, že sa tvorcovia Šéfov na zabitie rozhodli natočiť dvojku.

Šéfovia na zabitie 2


Nick (Jason Bateman), Dale (Charlie Day) a Kurt (Jason Sudeikis) majú už plné zuby toho, ako sa musia podlizovať vlastným šéfom, preto sa jedného dňa rozhodnú stať sa svojimi vlastnými pánmi a začnú podnikať na vlastnú päsť. Prefíkaný investor však čoskoro od ich dohody upustí a oni sa ocitnú v koncoch ako porazení, zúfalí a bez peňazí. Traja amatérski podnikatelia sa ani teraz nevzdávajú a vymyslia originálny plán: unesú investorovho dospelého syna a požiadajú o výkupné, ktoré by im malo znovu zabezpečiť kontrolu nad ich spoločnosťou.



Láska šialená


V Berlíne začiatkom 19. storočia mladý nemecký básnik Heinrich túži po romantickej samovražde vo dvojici a neúnavne hľadá spriaznenú ľudskú dušu, ktorá by bola ochotná s ním dobrovoľne ukončiť svoj pozemský život. Je však sklamaný z necitlivosti všetkých ľudí navôkol, a keď nedokáže presvedčiť ani svoju sesternicu Mariu, stráca aj tú poslednú nádej. Našťastie však stretáva Henriette, mladú, skromnú a uzavretú manželku obchodníka, trpiacu "chorobou duše", a zdá sa, že aj iným smrteľným ochorením.

Táto netradičná romantická tragikomédia bola v roku 2014 na MFF v Cannes nominovaná na cenu sekcie Un Certain Regard a v tom istom roku sa na MFF v Karolových Varoch predstavila aj slovenským a českým divákom.



ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Zachráni najodvážnejšia misia v histórii ľudstvo?
Úžasné filmové triky v novom Draculovi, Darcovi a Labyrinte
Nekonečná láska: Týchto päť filmov by mal vidieť každý romantik
Mafia na plátne: Týchto desať filmov by ste si mali pozrieť
Továrne na špeciálne filmové efekty

Komentáre