Hudba a film

Skupina Mandrage pripravuje nový album, avizuje ho singel Motýli

"Česká pop-rocková skupina Mandrage sa v rámci minuloročného turné Všechny kočky Tour predstavila aj v bratislavskom Ateliéri Babylon."

TASR, 16. decembra 2017 8:00
Z nového videoklipu kapely Mandrage k piesni Motýli. Foto: Youtube/MandrageVEVO
Jedna z najúspešnejších českých kapiel, Mandrage, vydáva nový singel Motýli, avizujúci príchod nového albumu. Skladbu produkoval Armin Effenberger a minulý týždeň k nej kapela predstavila videoklip v hlavnej úlohe s Berenikou Kohoutovou.

Motýle v bruchu


Scenára a strihu sa chopil bubeník Mandrage Matyáš Vorda, na réžii spolupracoval s kameramanom klipu Tomášom Kasalom. Text je inšpirovaný metaforou „mať motýľov v bruchu“, pod ktorou si každý môže predstaviť trochu niečo iné.

„Naspievať Motýle nebola žiadna zábava. Tá pesnička je minimálne o tón vyššie, než obvykle dosiahne môj hlas, ale chceli sme, aby refrén pôsobil vypäto a naliehavo, tak neostávalo nič iné, ako sa prekonať a vydať zo seba maximum,“ približuje nahrávanie spevák Vít Starý.



Album prerábali


Singel pochádza z pripravovanej platne Po půlnoci, ktorej vydanie je naplánované na 19. január budúceho roka. Album bude obsahovať celkom 12 piesní, na ktorých sa hudobne i textovo podieľali všetci členovia kapely Mandrage. Oproti poslednému albumu ponúknu po hudobnej stránke viac gitarových a rockových prvkov, čím sa čiastočne vrátia k svojím počiatkom.

„Platňa mala pôvodne vyjsť na jeseň tohto roku, ale veľa vecí sme prerábali, čím sme stratili množstvo času. Nakoniec sa nám nepodarilo album dokončiť ani za päť minút dvanásť, bude hotové skôr nejakú tu chvíľu po dvanástej. Každopádne sme toho názoru, že je lepšie vydať skvelú platňu po polnoci ako polotovar pred poludním,“ vysvetľuje gitarista kapely Pepa Bolan aj symbolický názov albumu.

Chystajú sa na turné


Česká pop-rocková skupina Mandrage sa v rámci minuloročného turné Všechny kočky Tour predstavila aj v bratislavskom Ateliéri Babylon, kde svojim fanúšikom ponúkli skladby zo svojho posledného albumu Potmě jsou všechny kočky černý. Mandrage sa 2. februára budúceho roka vydajú na turné po Českej republike, ktoré sa začne v pražskom Forume Karlín. Predskokanom bude mladý pesničkár a busker Jakub Ondra.

Komentáre