Hudba a film

VIDEO: Barbora Švidraňová predstavila skladbu Príď domov

"Barborin brat Šimon Swibidie Švidraň je hlavným hudobným producentom a aranžérom novej skladby. "

TASR, 11. decembra 2018 9:00
Herečka a speváčka Barbora Švidraňová, archívna snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo
Speváčka a herečka Barbora Švidraňová prichádza s novou skladbou, ktorá je prvou v popovom štýle v jej speváckej kariére. Pieseň Príď domov venuje všetkým párom, milencom, kamarátom a rodinným príbuzným, ktorí žijú život na diaľku, veľa cestujú, a teda nemôžu byť spolu. Ku skladbe nakrútila speváčka aj videoklip. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková.

Skúša sólovú dráhu


Barbora Švidraňová sa po materskej dovolenke vracia na scénu. „Vždy som mala v hlave veľa hudobných nápadov, a tým, že som herečka a performerka, tak inklinujem aj k popovej hudbe. Vďaka tehotenstvu a materskej dovolenke a vďaka času, ktorý som teraz strávila mimo pódia, mala som možnosť porozmýšľať, akým smerom sa chcem ďalej uberať. Členom našej kapely BFB sa rozbehol projekt druhej kapely progresívneho jazz-punkového tria Darkness Positive, tak ja si idem tiež po svojej sólovej osi. Píšem si vlastné texty, aj hudobné námety, a spolupracujem hlavne s mojím bratom,“ hovorí o novej etape tvorby speváčka.

Barborin brat Šimon Swibidie Švidraň je hlavným hudobným producentom a aranžérom novej skladby. Objaví sa v nej aj spevácky vo vedľajších vokáloch. Na aranžmáne sa podieľal aj Martin Ferenčík zo skupiny Funkiez, o mix skladby sa postaral Andrej Hruška.



V klipe so synom i psom


Skladba Príď domov dostala emotívnu filmovú podobu. Vo videoklipe si zahral Barborin vtedy trojmesačný syn Gabriel. Barborinho partnera stvárnil mladý talentovaný herec Michal Koleják, ktorý pôsobí v Mestskom divadle v Žiline. Produkciu klipu, námet aj celkový vizuál klipu má na konte samotná speváčka.

„Klip sa nakrúcal perfektne, bola som prekvapená, ako to malý zvládol. Časový harmonogram sme presne prispôsobili jemu, keď bolo treba kŕmiť, tak sme nakrúcali kŕmenie, keď sa chcel hrať, tak sme točili hranie a keď chcel spinkať, tak sme zatemnili priestor a točili sme noc. Stihli sme to s ním za necelé štyri hodiny, a potom sme nakrúcali scény bez malého. Nakrúcali sme v barokovom kaštieli pri Žiline, ktorý má aj historické izby, aj moderný sektor a anglickú záhradu a park. Takže sme všetko nakrútili na jednom mieste, čo nám uľahčilo prácu,“ uzatvára Barbora.

Poznáme ju zo seriálov


Barboru Švidraňovú ľudia začali vnímať ako herečku zo známych denných seriálov, spevu a hudbe sa ale venuje od svojich štyroch rokov. K divadlu a herectvu sa dostala cez spev, pretože ako študentka tancovala a spievala ako komparz v muzikáloch v žilinskom divadle. Vyštudovala Vysokú školu múzických umení, dokončila magistra klasickú činohru. Verejnosti je známa vďaka speváckym šou Hlas Československa a Tvoja tvár znie povedome. S bratom Šimonom Barbora hráva od puberty, spoločne tvoriť pôvodnú autorskú hudbu začali pred šiestimi rokmi. Štyri roky spolu pôsobili v kapele Basie Frank Band, s ktorou vydali album Fenix. Barbora hrala aj v skupine herca Mila Kráľa, s ktorým vydali tri albumy so scénickou divadelnou hudbou.

Komentáre