Život

Behaj lesmi ožije novinkou pre bežcov s deťmi

"Bežecká séria Behaj lesmi a hlavný partner podujatia, lekárne Dr. Max, prinášajú aj v tomto roku niekoľko atraktívnych noviniek."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 23. apríla 2024 15:39
Foto: Behaj lesmi
Prvou z nich je nová lokalita na bežeckej mape a druhou lesná škôlka pre deti a bežeckých nadšencov. Dr. Max a organizátori podujatia dodržali svoj záväzok z minuloročných pretekov a vysadili stromy v pilotnom projekte Zelených ostrovov v Ružomberku.

Behaj lesmi vnímame ako projekt, ktorý má veľký zmysel, pretože podporuje aktívny životný štýl a budovanie pevného zdravia. Ako našich zamestnancov, tak pacientov a zákazníkov chceme motivovať, aby sa udržiavali v dobrej kondícii a šport je ideálny spôsob. Máme radosť z toho, že sa na podujatí športuje a zároveň sa na ňom stretávajú rodiny s deťmi či priatelia a spoločne trávia čas v krásnej slovenskej prírode. Verím, že novinky, ktoré prinášame ako partner do aktuálneho ročníka, prispejú k príjemnej atmosfére a účastníci si odnesú skvelé zážitky,“ uviedol Jaroslav Kypr, prevádzkový riaditeľ lekární Dr. Max.



Výsadba zeleného ostrova
Lekárne podporujú nielen samotné bežecké podujatie, ale aj lokálne environmentálne prospešné projekty. Počas druhej sezóny Behaj lesmi prispeli na nové ekologickejšie verejné osvetlenie v malebných Čičmanoch. V minuloročnej sezóne sa lekárne spolu s organizátorom zaviazali vysadiť prvý z projektu Zelených ostrovov v Ružomberku a mestu odovzdali nenávratný finančný dar vo výške 13-tisíc eur. Na ostrovčeku bolo túto jar vysadených 18 kusov Javorov poľných a v ďalšej etape realizácie pribudne kvetinová lúka a mechanicky vysádzané jarné cibuľoviny. Výsadbu zachytáva video.



Ostrovček na Nábreží M. R. Štefánika tvorí predel medzi hlavným cestným ťahom v Ružomberku. Touto hlavnou dopravnou tepnou mesta prejde denne viac ako 30-tisíc automobilov. Umiestnenie zelene a vhodne vybrané dreviny napomôžu jeho odhlučneniu, zachytávaniu dažďovej vody, prašnosti a exhalátov. „Jednou z našich priorít je revitalizácia existujúcich a tvorba nových, kvalitných verejných priestranstiev v Ružomberku, ktorých súčasťou budú aj Zelené ostrovy. V podobných aktivitách na podporu budovania zelenej infraštruktúry chceme pokračovať. Okrem vlastných zdrojov plánujeme hľadať financie na realizáciu aj u externých partnerov. Podobne, ako to bolo aj v tomto prípade. Ďakujem všetkým, ktorí sa na príprave projektu podieľali,“ doplnil Ľubomír Kubáň, primátor Ružomberka.



Nová lokalita a lesná škôlka
Lekárne Dr. Max, ktoré sú už od počiatku podujatia na Slovensku aj partnerom detských pretekov, posunuli latku v starostlivosti o bežcov a ich sprievod opäť o kúsok ďalej. Najmenší účastníci sa budú môcť zabaviť v lesnej škôlke Dr. Max. Deti čaká pod vedením profesionálnych animátoriek pestrý program zložený z kreatívnych a športových aktivít. Lesná škôlka bude ohraničená a bude mať vonkajšiu i vnútornú časť. Každé dieťa od 3 do 12 rokov sa tak bude môcť naučiť niečo nové, zasúťažiť si či spoznať nových kamarátov, zatiaľ čo ich rodičia budú športovať.

V obľúbenom stane Dr. Max nájdu bežci bezplatné občerstvenie, doplnenie potrebných vitamínov, zapožičanie a použitie repelentov, čistiacich gélov či náplastí. Nebude chýbať dermoporadenstvo. Záujemcovia môžu podstúpiť funkčnú diagnostiku pľúc na tzv. spirometrii, vďaka ktorej získajú okamžité vyhodnotenie stavu pľúc na základe 12 parametrov. Servis pre bežcov ponúkne aj vylepšenú segmentálnu analýzu tela prístrojom InBody – meranie do niekoľkých minút prinesie detailný prehľad o fungovaní tela, stave kostí, obsahu vody v tele a ďalších parametroch. Vo vybraných lokalitách bude možné využiť tejpovanie.



Osem bežeckých lokalít
Lesní pretekári otvoria štvrtú bežeckú sezónu už 27. apríla na historickom bratislavskom hrade Devín. Druhá trasa povedie cez romantické Topoľčianky, a to 11. mája. Úplne novou lokalitou je Slovenský raj, kde si prihlásení bežci 8. júna vyskúšajú, aké je to bežať po skutočnom lese – táto prírodná oblasť je z 90 % tvorená čistým lesom.

„Veľmi nás teší, že záujem ľudí o beh v lese na Slovensku rastie, a to i v rámci celých rodín. Uvedomujeme si, že s viacerými účastníkmi rastie tiež zodpovednosť za skvelý komfort a práve preto prichádzame s lesnou škôlkou, kde bude o mláďatká dobre postarané. Vyskúšať si ju budú môcť už hneď na prvých pretekoch sezóny – na Devíne,“ povedal Pavel Krupička, riaditeľ a hlavný organizátor podujatia Behaj lesmi na Slovensku.

Bežecký seriál bude pokračovať návštevou majestátnej Bachledovej doliny s Chodníkom korunami stromov 29. júna. Beh cez dedinku Vlkolínec a po lesoch Veľkej Fatry si pretekári vychutnajú 13. júla. Predposledná zastávka bude viesť 17. augusta do rozprávkovej dedinky Čičmany. Vyvrcholením a zároveň posledným behom tohtoročnej sezóny budú Štiavnické vrchy 31. augusta.

Komentáre