Hudba a film

Memoáre Britney Spearsovej vychádzajú v slovenskom preklade

"Spearsová je multiplatinová popová speváčka a držiteľka ceny Grammy s viac než stomiliónovým predajom albumov na celom svete. "

TASR, 27. marca 2024 10:35
Speváčka Britney Spears na archívnej snímke. Foto: TASR/AP


Memoáre americkej speváčky Britney Spearsovej vychádzajú v utorok v slovenskom preklade. Životopisnú knihu s názvom Žena vo mne, ktorá "poodhalí mnohé chýbajúce dieliky skladačky menom Britney", prináša na knižný trh vydavateľstvo Ikar. TASR o tom informovala PR manažérka Lucia Čarná.

Podľa vydavateľa je titul Žena vo mne odvážny a neskutočne dojímavý príbeh o slobode, sláve, materstve, prežití, viere a nádeji. "Keď Britney Spearsová v júni 2021 prehovorila na verejnom súdnom pojednávaní, počúval ju celý svet. Jej verzia - jej pravda? -, s ktorou sa podelila, mala nepopierateľný vplyv a zmenila život nielen jej, ale aj mnohým iným," uvádza vydavateľstvo ku knižnej novinke, ktorá prvýkrát odhaľuje neuveriteľnú cestu, ale i silu jednej z najvýznamnejších osobností popovej scény v dejinách. "Spearsovej prelomové memoáre, napísané s pozoruhodnou úprimnosťou a humorom, dokazujú, že sila hudby a lásky je večná a že je dôležité, aby mala žena možnosť rozpovedať svoj príbeh, a to konečne za vlastných podmienok," uzatvára slovenský vydavateľ. Knihu z anglického originálu The Woman in Me preložila Andrea Vargovčíková.

Spearsová je multiplatinová popová speváčka a držiteľka ceny Grammy s viac než stomiliónovým predajom albumov na celom svete. V roku 2021 ju časopis Time zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta. V roku 2012 vošiel do Rock'n'rollovej siene slávy jej album Blackout. Žije v Los Angeles.









Komentáre