Život

Oslavy Dňa mesta Košice pokračujú Lesníckym dňom

"Oslavy Dňa mesta Košice sa začali v sobotu (27. 4.) a potrvajú do 17. mája."

TASR, 28. apríla 2024 8:13
Na archívnej snímke Spievajúca fontána, v pozadí vľavo Urbanova veža a vpravo veža Dómu sv. Alžbety, Košice. Foto: TASR Milan Kapusta

Oslavy Dňa mesta Košice pokračujú v nedeľu Lesníckym dňom v priestoroch amfiteátra v areáli Košického hradu, ako aj otvorením riadnej sezóny vyhliadkovej veže Hradová. Vstup na ňu bude počas dňa bezplatný. Informujú o tom Mestské lesy Košice (MLK) na sociálnej sieti.

"Lesní pedagógovia z MLK pripravia zážitkové aktivity lesnej pedagogiky určené predovšetkým pre deti. Hravou, názornou formou sa budú môcť dozvedieť zaujímavosti o lese a vyskúšať si svoju šikovnosť," uvádzajú s tým, že aktivity Lesníckeho dňa potrvajú od 10.00 do 15.00 h. Program o 11.00 h spestrí tanečné vystúpenie a ukážky školy ľudového tanca v podaní detského folklórneho súboru Železiarik.

Oficiálne otvorenie riadnej sezóny vyhliadkovej veže je naplánované o 13.00 h. Počas nedele, teda od 10.00 do 18.00 h, bude vstup na vežu pre verejnosť bezplatný.

Oslavy Dňa mesta Košice sa začali v sobotu (27. 4.) a potrvajú do 17. mája. Celkovo ponúknu takmer 70 hlavných a sprievodných podujatí.




Komentáre