Hudba a film

Poznáme meno režiséra novej bondovky, natáčať začnú v marci

"Podľa televízie Sky News bol výber nového režiséra neočakávaný. Cary Joji Fukunaga režíroval napríklad prvú sériu televízneho detektívneho seriálu True Detective."

TASR, 21. septembra 2018 9:00
Predstaviteľ Jamesa Bonda herec Daniel Craig. Foto: TASR/AP
Pripravovanú novú bondovku nakrúti Američan Cary Joji Fukunaga. Na pozícii režiséra nahradil Brita Dannyho Boyla, ktorý v auguste odstúpil pre odlišnosť tvorivých názorov, informovala vo štvrtok televízia Sky News.

Na scenári chystaného filmu o agentovi Jamesovi Bondovi pracoval Boyle spoločne s Johnom Hodgeom.

Snímka s pracovným názvom Bond 25 sa má začať natáčať v marci budúceho roka. Premiéra je plánovaná na sviatok svätého Valentína v roku 2020.

Podľa televízie Sky News bol výber nového režiséra neočakávaný. Cary Joji Fukunaga režíroval napríklad prvú sériu televízneho detektívneho seriálu True Detective (Temný prípad, 2014). Medzinárodne sa preslávil filmom Beasts of No Nation (Beštia bez vlasti, 2015).

Americký režisér Cary Jogi Fukunaga. Foto: TASR/AP


"Sme potešení, že budeme môcť spolupracovať s Carym. Pre svoju všestrannosť a inovatívnosť je výbornou voľbou pre ďalšie dobrodružstvo Jamesa Bonda," uviedli na Twitteri producenti Michael G. Wilson a Barbara Broccoliová a aktuálny predstaviteľ agenta 007 Daniel Craig.

Snímka Bond 25 sa mala podľa pôvodných plánov začať nakrúcať ešte v tomto roku s premiérou plánovanou na november 2019. Tento časový rozvrh však narušil odchod režiséra Boyla.

Komentáre