Hudba a film

Legendárny Tom Jones sa po štyroch rokoch vráti do Bratislavy

"Budúcoročná live šou speváka, ktorý popiera zákony času, sa uskutoční v priestoroch bratislavskej NTC Arény."

TASR, 19. decembra 2018 9:00
Tom Jones. Foto: TASR
Hudobnými cenami ovenčená spevácka ikona Tom Jones si to v júni 2019 namieri do bratislavskej NTC Arény. Publiku ponúkne 20. júna prierez svojej vyše 50-ročnej tvorby. TASR informovala PR manažérka Janka Marczellová.

Spevácka legenda Tom Jones sa po štyroch rokoch predstaví slovenskému publiku. Interpret pôvodom z Walesu, známy svojimi chytľavými rytmami a bluesovou dušou, si v Bratislave zaspieval v rámci koncertu Vivien Exclusive Night na Bratislavskom hrade 19. augusta 2015. V roku 2015 si Jonesa mal možnosť naživo vypočuť len limitovaný počet divákov, ktorým sa na podujatie podarilo zakúpiť lístky.

Budúcoročná live šou speváka, ktorý popiera zákony času, sa uskutoční v priestoroch bratislavskej NTC Arény. Dobrou správou je, že väčšie priestory, v ktorých sa energické vystúpenie svetovo uznávaného speváka uskutoční, pojmú oveľa väčšie publikum, vďaka čomu budú mať vstupenky dostupnú cenu.



„Veľmi sa tešíme, že sa nám s manažmentom Toma Jonesa podarilo dohodnúť na halovom koncerte. Kapacita NTC Arény je v porovnaní s Bratislavským hradom, na ktorom sir Jones naposledy vystupoval, omnoho väčšia,” informovali médiá zástupcovia agentúry Vivien.

V rámci svojho vystúpenia v bratislavskej NTC Aréne predstaví legendárny spevák aj svoje najväčšie hity. Medzi nimi aj skladby Delilah, She's a Lady, It's Not Unusual, Sexbomb či bondovku Thunderball. V roku 2006 mu kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul za výnimočný prínos v oblasti hudby. Je držiteľom viacerých hudobných ocenení vrátane Grammy, MTV Video Music Awards či Brit Awards.

Tom Jones (*7. 6. 1940, Pontypridd, Wales), pôvodne banský učeň, založil svoju prvú skupinu Tommy Scott & The Senators v roku 1963. Ešte v tom roku nahral prvé snímky pre firmu EMI. V roku 1964 sa jeho manažérom stal Gordon Mills a zmenil mu meno na Tom Jones podľa rovnomenného filmu. Od augusta 1964 vystupoval ako sólový spevák, už v marci 1965 viedol prvýkrát anglický rebríček so skladbou It's Not Unusual. Úspešným sa stal v priebehu niekoľkých dní a v máji 1965 vystúpil prvýkrát v Spojených štátoch v známej televíznej Ed Sullivan Show. V júni 1965 vydal prvú LP platňu Along Came Jones, v marci 1966 získal prvýkrát Cenu Grammy ako najlepší nový umelec. V decembri 1966 viedol anglický rebríček so skladbou Green Green Grass Of Home, čo je jeho najpredávanejší singel. Jones patrí medzi legendy britskej hudobnej scény. V singlovom TOP 40 rebríčku mal 38 skladieb, z nich tri sa dostali na prvé miesto. Jeho diskografia obsahuje štyri desiatky štúdiových albumov, najnovší s názvom Long Lost Suitcase vyšiel v októbri 2015. Na svojom konte má viac ako 100 miliónov predaných hudobných nosičov.

Komentáre