Štýl

Neviete čo je to balayage? Zistili sme za vás

"Ste jedna z tých, ktoré síce túžia po zmene, ale nechcú, aby bola príliš okatá a neprirodzená? Nie ste sama. "

Eva Frantová, 28. augusta 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Máte prirodzené nefarbené vlasy, ktoré väčšinu času priam zbožňujete, ale aj tak máte pocit, že to jednoducho nie je ono? Ste jedna z tých, ktoré síce túžia po zmene, ale nechcú, aby bola príliš okatá a neprirodzená? Nie ste sama. Prirodzenosť sa totiž posledné mesiace nosí najviac zo všetkého. Preto sme sa i my vo Webmagazíne rozhodli pre zmenu, a to nie hocijakú. Učarovala nám totiž technika farbenia vlasov s názvom balayage.

1. Základom sú nefarbené vlasy, nanajvýš zosvetlené konce


Pôvodné vlasy Foto: Webmagazín

Hneď po usedení sa v kaderníckom kresle a vysvetlení, že nám ide o veľmi prirodzený vzhľad, pri ktorom by vlasy vyzerali ako vytiahnuté od slnka, sme dostali jasnú odpoveď. Želaný efekt podľa pani kaderníčky Silvie vraj dosiahneme balayageou. Je to takzvaná technika plastického melírovania, ktorá sa však dá aplikovať len na nefarbené vlasy, nanajvýš zosvetlené končeky.

2. Bezamoniakové a šetrné


Aplikovanie farby Foto: Webmagazín

Nasledovalo samotné farbenie, ktoré bolo viac než zvláštne. Samotné vlasy pani Silvia profesionálne rozdelila do sekcií a následne na ne odborne a podľa špeciálnej postupnosti nanášala farbu. Tá nielenže nesmrdela, ale svoj účel splnila už za pár minút. Ani sme si nevšimli a už sme mali vlasy pod sprchou.

3. Až neuveriteľne hebké


Výsledný účes Foto: Webmagazín

Konečný výsledok sme doplnili o keratínovú kúru, ktorá vlasy viditeľne spevnila a dodala im hebkosť a lesk. Vlasy nielenže nepôsobili umelo, boli priam odzbrojujúco prirodzené. Zosvetlené, oživené a výrazne zdravšie. Tak čo, vyskúšate túto novinku i vy?

ODPORÚČAME AJ:
Budete prekvapené: Kávu a olivový olej nemusíte využiť len v kuchyni
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba
Zopár trikov na leto, ktoré by ste mali poznať
Ako sa postarať o plavky po kúpaní? Prinášame návod

Komentáre