Život

Tínedžerom sa podarilo urobiť najexkluzívnejšiu fotku poslednej doby

"Z mladého 16-ročného tínedžera Jacoba Murraya z Nebrasky sa stala okamžite hviezda. Urobil možno najslávnejšiu fotku, ktorá sa už nemusí v živote opakovať. "

, 20. júla 2014 6:00
Na fotografii je mladý chlapec Tom White v pozadí s finančníkom Warrenom Buffettom a hudobníkom Paulom McCartneym. Foto: Jacoba Murray


Internetom sa šíri ako vírus. Mladému chlapcovi sa podaril husársky kúsok, za ktorý by paparazzi boli ochotní zaplatiť astronomické sumy. Finančný guru Warren Buffett a hudobný mág Sir Paul McCartney sedia na jednej lavičke a relaxujú.

Z mladého 16-ročného tínedžera Jacoba Murraya z Nebrasky sa stala okamžite hviezda. Urobil možno najslávnejšiu fotku, ktorá sa už nemusí v živote opakovať. Jacob odfotil svojho kamaráta Toma White, ktorý sa postavil na chodník pred hviezdne duo a následne ju zavesil na sociálnu sieť. Fotografia pod názvom "Chillout s kamošmi" sa začala okamžite zdieľať z profilu na profil. Keď si to všimol slávny hudobník, zavesil ju na svoj profil a už to išlo.

Warren Buffett a Paul McCartney boli spolu na večeri v reštaurácii Avola Osteria, po ktorej si dopriali zmrzlinu v miestnej cukrárni. Pre majiteľov zmrzlinárne to bola možno životná udalosť. Jeden z majiteľov tvrdí, že "Warren k ním chodí na zmrzlinu často, no prvýkrát so sebou priviedol aj slávneho hudobníka."

Warren Buffett Foto: TASR/AP


Kto je Waren Buffet?



Skutočný finančný čarodejník. Prezývajú ho veštec z Omahy. Jeho majetok je 59,6 miliardy dolárov. Je tretí najbohatší muž na svete. Patrí k najvplyvnejším persónam svetového biznisu. Slová, ktoré vyjdu z jeho úst, skutočne pohnú Wall Streetom. Prvé skúsenosti s investovaním získal už ako 11-ročný. Riaditeľ investičnej spoločnosti Berkshire Hathaway, v ktorej spravuje 21,3 percenta akcií, má vplyv aj v gigantoch ako Coca-Cola, American Express alebo Procter & Gamble. Okrem toho mu patrí viac ako 600 miliónov dolárov v hotovosti alebo v rôznych investičných aktívach. Jeho výrok o úspechu a bohatstve hovorí za všetko: "Poviem vám, ako sa stať bohatým. Zatvorte dvere! Buďte opatrní, keď sú ostatní pažraví. Buďte pažraví, keď sú ostatní opatrní."

Napriek tomu, akým bohatstvom oplýva, tento starý muž žije úplne obyčajným životom bez prehnaného luxusu. Je známy svojim altruizmom a vzťahom k charite. Médiá tento týždeň prišli s informáciou, podľa ktorej americký miliardár Warren prispel na charitu sumou 2,8 miliardy dolárov (2,07 miliardy eur), a to vo forme akcií svojho konglomerátu Berkshire Hathaway. Krok, ktorý urobil tento týždeň, je súčasťou jeho plánov postupne dať na dobročinné účely takmer celý svoj majetok. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.


Kto je Sir Paul McCartney?


Jeden z členov slávnej skupiny The Beatles. Skladba Yesterday, ktorú zložil a s Johnom Lennonom sa pod ňu spoločne podpísali, je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Skladba patrí k najvyužívanejším skladbám všetkých čias v populárnej hudbe. Fenomenálny hudobník je považovaný za najúspešnejšieho hudobného skladateľa všetkých čias. Koncert 30. októbra 2005 v Omahe vypredal za 14 minút. V roku 1997 bol McCartney pasovaný na titul Sir a je dosiaľ považovaný za jedného z najlepších hudobníkov všetkých čias.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Táto reklama vás chytí za srdce: To, čo sa nedá kúpiť
Vedieť čínsky za 10 minút. Nemožné? Táto lektorka vám ukáže, ako na to
Rekord Youtubu a hit Instagramu
Toto sú hlavné dôvody, prečo je niekto úspešný a niekto nie
Rekord na YouTube a svadba v slovenskom šoubiznise

Komentáre